ТРОЕН ТРИУМФ ЗА КИА НА НАГРАДИТЕ iF Design 2018

Категории в блога
от admin | Публикувано в Блог | Все още няма коментари. | 326 прегледа на този пост
ТРОЕН ТРИУМФ ЗА КИА НА НАГРАДИТЕ iF Design 2018

КИА спечели три престижни награди в рамките на конкурса iF Design Awards 2018 за забележителния дизайн на последните си модели. Фастбекът КИА Стингър, компактният кросоувър Стоник и градският модел Пиканто бяха отличените за изключителен продуктов дизайн.

 

2018 е втора поредна година, в която КИА получава 3 iF награди за своите модели и девета поред за iF отличия на автомобили с марка КИА. Към момента корейски бранд е притежател на 15 iF приза.

 

Разработен в дизайнерското студио на марката във Франкфурт, Стингър е автентичен грандтурер, автомобил за  вълнуващи пътувания на дълги разстояния. Със своята завладяваща осанка Стингър е неповторима комбинация от подчертано динамичен стайлинг, агресивна динамика, хай перформанс характеристики и безапелационно пътно поведение. Инспириран от класическите грандтурери от 70-те години Стингър изпъква с елегантни фастбек пропорции, висока ефективност и динамично съвършенство, които са в унисон с неговия удивителен дизайн.

 

Проектиран във Франкфурт, компактният кросоувър КИА Стоник се отличава с мускулесто тяло, спортен стайлинг, вълнуващо управление и перфектно пътно поведение. Стоник е моделът с най-много възможности за персонализация в гамата на КИА. Изборът на клиентите е между 20 двуцветни екстериорни комбинации, както и 9 едноцветни.

 

Трето поколение КИА Пиканто – най-малкият модел на марката – внася свежест и младежки дух в А-сегмента. Пиканто е носител на очарователен дизайн, модерно оборудван интериор и потенциал за персонализация. Въпреки компактните си размери, интелигентно оразмерената му конструкция го определя като един от моделите с най-обширно вътрешно пространство в своя клас.

 

iF Design Award 2018: 6 400 заявки за участие от 54 страни

Още от своето създаване през 1953 г. iF Design се нарежда сред най-значимите конкурси за водещи постижения в дизайна в световен мащаб. Наградата води началото си от продуктовите изложения ‘Formgerechte Industrieerzeugnisse‘ (от немски „Промишлени стоки с адекватен дизайн“), лансирани в рамките на индустриалния панаир в Хановер, а днес се счита за един от най-престижните отличия за дизайн. Тази година компании от 54 държави се включиха с 6 400 продукта, които бяха оценявани от независимо международно жури, съставено от 63 експерти по дизайн.

 

iF Design Award се връчва в седем категории: продукт, екстериор, комуникации и услуги, архитектура, интериорен дизайн и професионални концепции. Новите модели на КИА бяха наградени в категорията за продуктов дизайн.

 

Официалната церемония на iF Design Awards за 2018 г. ще се състои на 9 март в BMW Welt, централата на БМВ в Мюнхен. Селекция от отличени продукти ще бъде показана и на изложението по дизайн в HafenCity, Хамбург. Отделно всички продукти, спечелили награди, могат да се видят на уебсайта на конкурса www.ifdesign.de, както и чрез приложението за смартфон ‘iF design’.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

 

Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!