ОБНОВЕНИТЕ ХИБРИДНИ КРОСОУВЪРИ NIRO HYBRID И PLUG-IN HYBRID ЩЕ ДЕБЮТИРАТ В ЖЕНЕВА

Категории в блога
от admin | Публикувано в Блог | Все още няма коментари. | 1405 прегледа на този пост
ОБНОВЕНИТЕ ХИБРИДНИ КРОСОУВЪРИ NIRO HYBRID И PLUG-IN HYBRID ЩЕ ДЕБЮТИРАТ В ЖЕНЕВА

КИА Моторс усъвършенства гамата на Niro - бестселър на компанията в сегмента на електрифицираните кросоувъри. Рестилизираните модели Hybrid и Plug-in Hybrid са готови за своята световна премиера по време на автомобилното изложение в Женева.

 

Niro, който съчетава практичността на кросоувър с ултраниските емисии на хибрид, посреща 2019г. с усъвършенстван екстериорен дизайн, с още по-изискан, висококачествен интериор и с нови опции за персонализиране на интериорните цветови решения. Моделите Hybrid и Plug-in Hybrid демонстрират иновативната телематична система на КИА UVO CONNECT, която извежда на по-високо ниво функционалностите за свързаност в автомобила.

 

От началото на продажбите през 2016г. над 270 000 броя Niro са реализирани на световните пазари, като в Европа продажбите надхвърлят 100 000. КИА Niro е петият най-продаван модел на марката в Европа за 2018г. с ръст на продажбите от 33% и реализирани 45 255 автомобила на пазара – включително 34 642 хибрида и 9 951 plug-in хибрида. В края на 2018г. гамата на Niro се разшири с въвеждането на 100% електромобил e-Niro.

 

Емилио Ерера, главен оперативен директор на КИА Моторс Европа, заяви: „Niro се превърна в основен двигател за растежа на КИА в Европа и фундамент в нашата стратегия за електрифицирани продукти. Пленяващият кросоувър дизайн, адаптивно управление, ниски емисии и ниски разходи за поддръжка го правят много привлекателен както за частни, така и за бизнес клиенти. Усъвършенстваният дизайн, подобрено качество и внедрената UVO система за свързаност ще превърнат гамата Niro в още по-неустоимо предложение на световните пазари.“

 

В Европа обновените Niro Hybrid и Niro Plug-in Hybrid влизат в продажба през втората четвърт на 2019г. Niro е единственият сред хибридните автомобили в Европа, който се предлага с безпрецедентната за сектора гаранция – 7 години/150 000 км.

 

Освежен екстериорен дизайн

 

Запазвайки модерния кросоувър екстериор, Niro Hybrid и Plug-in Hybrid са с нов отличителен дизайн, чрез който се постига стилово единство с облика на 100% електрически Niro.

 

Новите форми на предната и задна броня придават на модела по-устремен външен вид и по-уверена стойка на пътя. Фаровете са с ice-cube дизайн, a LED светлините наподобяват двойна стрелка. Дизайнът на задните LED светлини подчертава атлетичната външност и динамично излъчване на модела.

Новият Niro Hybrid осигурява на клиентите повече опции за персонализация, които се предлагат заедно с избор от два вида 16" алуминиеви джанти и 18" алуминиеви джанти в два цвята, изработени по технологията diamond-cut. Niro Plug-in Hybrid е наличен с новия модел 16" алуминиеви джанти с тъмносиви елементи.

 

Интелигентни интериорни решения, висококачествена изработка, нови опции за персонализиране на цветовете

 

Арматурното табло е изработено от висококачествени, меки на допир материали, а инструменталният панел се отличава с нова елегантна декорация, изпълнена в черен лак със сребърни акценти или сатениран хром. Опционално се предлага 10,25" TFT-LCD дисплей и 7" TFT Supervision за водача. Стандартно моделът е оборудван с информационно-развлекателна система с 8" сензорен екран и 4,2" TFT дисплей.

 

Гамата на Niro вече се предлага с нови опции за персонализация под формата на два пакета с цветови решения. В зависимост от спецификациите на автомобила и пазара, Niro може да бъде окомплектован с червено-оранжево или в цвят на синя слива, добавяйки свежи акценти към облика на салона. Червено-оранжевият пакет предлага цветови контраст благодарение на декоративните шевове на тапицерията в топъл нюанс на червеното в синхрон с оранжево-червена декорация на таблото. Пакетът в цвят синя слива включва кожена тапицерия в този нюанс с топли пурпурни шевове на седалките, акценти на вратите и хромиран кант на таблото. 

 

Интериорът допринася за по-голямо удоволствие от шофирането с въвеждането на пера за смяна на предавките от волана. Както Niro Hybrid, така и Niro Plug-in Hybrid са оборудвани с 6-степенна скоростна кутия с два съединителя с плавно превключване за по-директна и пъргава реакция – и по-приятно шофиране – в сравнение с традиционната електронно управляема безстепенна скоростна кутия (e-CVT), типична за конкурентните хибриди.

 

КИА лансира иновативната телематична система UVO

 

Niro е сред моделите на КИА в Европа, които предлагат иновативната телематична система на бранда UVO CONNECT, която предоставя полезна информация на водача при шофиране.

 

КИА въвежда телематичната система UVO CONNECT във всички хибридни и plug-in хибридни варианти от гамата на Niro. В бъдеще технологията ще бъде внедрена и в други европейски модели.

 

Достъпна през опционалния 10,25" сензорен екран и смартфона на клиента, UVO CONNECT включва нова Live система на КИА, която използва собствена SIM карта за изтегляне и актуализация на текущи данни. Така водачът получава достъп до актуална информация за трафика, прогнозата за времето, POIs, цени на горивата, както и подробности относно паркирането на посочен адрес – включително такса за платен паркинг, местоположение и свободни места. Моделите Niro Plug-in Hybrid предлагат информация относно станции за зареждане като локация, наличност и съвместимост.

 

Вторият елемент на системата UVO е мобилното приложение UVO App, разработено за смартфони Android и Apple. Приложението осигурява на ползвателя спокойствие чрез диагностични данни относно автомобила и параметрите на пътуването, като му предоставя възможност да активира набор от функции дистанционно. В зависимост от страната, в която се намира, ползвателят може да изпраща дистанционно към автомобила инструкции за маршрута преди пътуването, да проверява местоположението на автомобила и да има достъп до данни и диагностична информация.

 

Навигационната система с 10,25" дисплей включва мулти Bluetooth свързаност като стандартно оборудване, което позволява на водача и пасажерите да свързват две мобилни устройства едновременно, и поддържа Apple CarPlay и Android Auto. Чрез усъвършенствана функционалност за разделен екран потребителят контролира или наблюдава различни характеристики на автомобила едновременно. Така водачът може да се възползва от един дисплей (за навигация и информация за двигателя) или да съчетае повече елементи на екрана едновременно. Това означава, че той може да следва навигационните указания или да следи енергийните потоци през хибридната система, докато в същото време пътниците избират любимите си песни или проверяват прогнозата за времето.

 

Технологията е разработена в съответствие с най-новия Общ регламент на Европейския съюз за защита на данните (ОРЗД), който осигурява най-високи нива на поверителност и защита на данните.

 

Нови технологии за безопасност

 

Усъвършенстваната гама Niro въвежда серия от нови активни технологии за безопасност в помощ на водача. Оборудвани със Smart Cruise Control (Интелигентен автопилот), новите Niro Hybrid и Plug-in Hybrid сега се предлагат с допълнителната функция Stop & Go.

 

Lane Following Assist (Асистент за поддържане лентата на движение), технология на КИА за автономно шофиране от ‘второ ниво’, също се предлага за първи път при моделите Niro Hybrid и Plug-in Hybrid, след като бе въведена за електрическия e-Niro. Тази технология проследява превозните средства пред автомобила в общия трафик и отчита пътните маркировки, за да поддържа траекторията на Niro в съответната лента за движение. По този начин се контролира ускорението, спирането и управлението от волана в зависимост от колоната превозни средства отпред чрез използването на външни сензори за поддържане на безопасна дистанция. Асистентът за поддържане на лентата функционира при скорости от 0 до 180 км/ч.

 

Niro отново се предлага с пълен набор от активни технологии за безопасност: Forward Collision-avoidance Assist (Асистент за избягване на челен сблъсък), Lane Keeping Assist (Асистент за спазване лентата на движение), Driver Attention Warning (Предупреждение за бдителността на водача), High Beam Assist (Автоматични дълги светлини), Blind-spot Collision Warning (Предупреждение за обект в мъртвата зона), Rear Cross-traffic Collision Warning (Предупреждение за удар при напречен трафик отзад) и Intelligent Speed Limit Warning (Интелигентна система за предупреждение при ограничение на скоростта).

 

Практичен, ефективен, приятен за шофиране

 

С напълно независими предно и задно окачване и с 6-степенна скоростна кутия с два съединителя Niro Hybrid и Plug-in Hybrid осигуряват отличен баланс между комфорта на пътя и удоволствието от шофирането.

 

Niro се задвижва от ефективен 1,6-литров бензинов двигател с директно впръскване в комбинация с литиево-полимерна батерия с капацитет 1,56 кВтч (за моделите Niro Hybrid) или с капацитет от 8,9 кВтч (за моделите Plug-in Hybrid). Емисиите въглероден диоксид на Niro Hybrid са едва 99,8 г/км (комбиниран цикъл по WLTP), а емисиите на моделите Plug-in Hybrid са още по-ниски – 31,3 г/км (комбиниран цикъл по WLTP). Niro Plug-in Hybrid може да изминава само на ток в градски условия до 65 км, а при комбиниран цикъл по WLTP – 49 км.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации. 

Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!