НОВИЯТ ПРОЕКТ НА КИА ЩЕ РАЗКРИЕ ТЕНДЕНЦИИТЕ В РАЗВИТИЕТО НА ЕЛЕКТРОМОБИЛНИЯ ПАЗАР

Категории в блога
от admin | Публикувано в Блог | Все още няма коментари. | 1286 прегледа на този пост
НОВИЯТ ПРОЕКТ НА КИА ЩЕ РАЗКРИЕ ТЕНДЕНЦИИТЕ В РАЗВИТИЕТО НА ЕЛЕКТРОМОБИЛНИЯ ПАЗАР

НОВИЯТ ПРОЕКТ НА КИА ЩЕ РАЗКРИЕ ТЕНДЕНЦИИТЕ В РАЗВИТИЕТО НА ЕЛЕКТРОМОБИЛНИЯ ПАЗАР

 

КИА Моторс Европа се впуска в мисия ‘Електромобилност’ сред най-големите европейски пазари на електрифицирани автомобили. КИА ще осъществи иновационния проект в партньорство с компанията за изследване и консултиране в автомобилния сектор – World Shopper.

Управлявайки изцяло електрическия кросоувър Ниро екипът от автомобилни изследователи на World Shopper пристигна вчера, 13-ти февруари, в европейската централа на КИА във Франкфурт. Експертите ще прекарат следващите 10 дни в компанията на е-Ниро, посещавайки различни градове в Северна Европа. Планираният маршрут включва Германия, Холандия, Дания, Швеция и Норвегия, като се очаква електромобилът да измине общо 4 000 км.

По време на обиколката анализаторите от World Shopper ще се срещнат със заинтересовани от електрификацията лица, ще провеждат интервюта с представители на регионалните власти и бизнеса, за да направят обзор на тенденциите в развитието на електрическата мобилност в Европа. Изследователите ще беседват и с потребители, проучвайки нагласите към плъгин моделите и наличната инфраструктура за зареждане на електромобили, ще дискутират какви стъпки биха могли да се предприемат, за да се превърнат електрическите и хибридни автомобили в масови превозни средства.

Резултатите от мисия ‘Електромобилност’ ще бъдат комуникирани  в социалните канали на КИА и официално представени по време на Автосалона в Женева през март тази година. Докладът ще бъде поднесен по забавен начин на читателите, като ще съдържа интересни анализи и факти за бъдещата е-мобилност.

Ricardo Oliveira, основателят на World Shopper, каза: „Все повече потребители обмислят покупката на превозни средства с алтернативно гориво. Към настоящия момент, обаче, съществуват пречки пред масовото навлизане на електрифицирани автомобили на европейския пазар. Мисия ‘Електромобилност’ ще ни даде отговори на много въпроси и възможност да научим как някои държави и региони се справят с тези препятствия. По време на беседите ще се постараем да убедим повече водачи в предимствата на екоавтомобилите, а е-Niro е перфектната компания за нашето планирано пътешествие.”

Artur Martins, Вицепрезидент Маркетинг и Продуктово планиране, КИА Моторс Европа, каза: „Повече от всеки друг електромобил, лансиран до момента, КИА e-Niro променя възприятията за електрическа мобилност. Моделът притежава стилен и практичен кросоувър дизайн, дълъг пробег и нулево ниво на вредни емисии. Партньорството на КИА с World Shopper е част от стратегията ни за насърчаване на потребителите към покупка на екоавтомобили. Проучването ще помогне да адаптираме нашите продукти и услуги към променящите се нужди на потенциалните купувачи. Надяваме се, че резултатите от мисия ‘Електромобилност’ ще бъдат ценна информация за това как регионалните правителства и бизнеса могат да насърчат навлизането на електрифицирани автомобили на европейските пазари.”

Първият кросоувър електромобил на КИА - e-Niro предлага пробег от 455 км с едно зареждане и 615 км при шофиране в градски условия. 100% кросоувър електромобил на КИА е един от най-усъвършенстваните електрически превозни средства на Стария континент.

e-Niro предлага по-дълъг пробег от много бензинови автомобили (дори няколко значително по-скъпи конкурентни електрически превозни средства). В комбинация от модерна визия и практичност, моделът e окомплектован със 7г. гаранция или 150 000 км.

Niro EV е оборудван с голяма 64 kWh батерия, която гарантира пробег от 455 км с едно зареждане. Свързан към бързо зарядно устройство на 100 кВт, e-Niro зарежда 80% от капацитета на батерията си за 54 минути.

e-Niro е част от моделната гама, която включва хибрид и плъгин хибрид. От лансирането на хибридните версии през 2016г. до момента глобалните продажби от модела надхвърлят 250 000 броя. В Европа са реализирани над   90 000 броя.

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации. 

Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!