Subaru Levorg удостоен с най-високата оценка за безопасност от 5 звезди от Euro NCAP

Категории в блога
от admin | Все още няма коментари. | 686 прегледа на този пост
Subaru Levorg удостоен с най-високата оценка за безопасност от 5 звезди от Euro NCAP

Levorg, оборудван с EyeSight постига високи резултати в нововъведения тест на Euro NCAP за автономно аварийно спиране при разпознаване на пешеходец

 

Токио, 31 август 2016 г. – Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), производителят на автомобилите Subaru, обяви, че моделът Levorg (Европейска спецификация) получи най-високата оценка от 5 звезди за безопасност на Euro NCAP при оценяването за 2016 г. Тестовете на Euro NCAP оценяват „Защита на пътуващ възрастен“, „Защита на пътуващo дете“, „Защита на пешеходци“ и „Подпомагащи системи за безопасност“. В оценяването на безопасността за 2016 г. е въведенo ново изпитване на способността на автомобилите автономно да разпознават и избягват сблъсък с пешеходци. Моделът Levorg, оборудван с EyeSight с възможност за разпознаване на пешеходци, показа добри резултати на новия тест.

Това е петият път, когато Subaru е удостоен с престижната оценка за безопасност от 5 звезди от Euro NCAP, след Legacy (2009), Subaru XV (2011), Forester (2012) и Outback (2014).

Системата EyeSight бе оценена изключително високо за предлаганата превантивна безопасност от независими организации. Автомобилите Subaru, оборудвани с EyeSight бяха отличени с най-високите оценки за 2016 г. при тестовете за избягване на челен удар на Insurance Institute for Highway Safety (неправителствена организация, подържана от автомобилните застрахователи в САЩ). В Япония, автомобилите Subaru, оборудвани с EyeSight са удостоени с най-високата възможна оценка от JNCAP  ASV+.

EyeSight е първата система, използваща само технология със стерео камери, за разпознаване на обекти като автомобили, пешеходци, велосипедисти и мотористи. От представянето си през май 2008 г. характеристиките на тази система получават положителен отзив, като основните ѝ функции са: pre-collision braking control (подпомагаща водача да предотврати сблъсък или намали силата на удара) и адаптивен круиз контрол.

FHI държи на високите стандарти за безопасност, като разширява предлагането на системи за превантивна безопасност на все повече клиенти, въвеждайки системата за подпомагане на водача EyeSight в Япония, Северна Америка, Австралия и Европа.

FHI е отдаден да предлага автомобилно изживяване, предлагащо “Удоволствие и Спокойствие” на своите клиенти в унисон с посланието на марката „Confidence in Motion“.

Компанията ще продължава да подобрява своите основни технологии в областта на активната, пасивна и превантивна безопасност, обединени от принципа за цялостна безопасност, водещ за удоволствието и спокойствие на водачите и пътниците на Subaru.

© FUJI HEAVY INDUSTRIES Ltd. 2011. All Rights Reserved. Subaru Italia S.p.A.

 

Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!